Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΓΥΨΟΓΑΖΟ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ

Σας έχω ξαναπεί ότι η γυψόγαζα είναι το αγαπημένο μου υλικό, γιατί δίνει αμέτρητες δυνατότητες εφαρμογής, αρκεί να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας!!!!

Λοιπόν.. ξεκινάμε με έμπνευση και φυσικά τα απαραίτητα εφόδια.

(ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη για τις φωτογραφίες, αλλά στο playroom που δουλεύω (μόνο βράδια έχω ελεύθερο καιρό) δεν έχουμε αξιωθεί ακόμα να βάλουμε φώτα της προκοπής!!!!!)

- Παιδική κρεμάστρα
- Γυψόγαζες σε διάφορα μεγέθη (το πιό βολικό είναι το μεσαίο - 15 πόντων)
- Χαρτόκουτο (όσο πιό χοντρό, τόσο καλύτερα)
- Ατλακόλ (η θεά των κατασκευών!!!!)
- Εφημερίδες
- Πάστα διαμόρφωσης ή στόκο ακρυλικό
- Αυτοξηραινόμενο πηλό
- Χρώματα ακρυλικά
- Πάστες περιγράμματος
- Χαρτοταινία


Σχεδίασα πάνω στο χαρτόκουτο το φουστανάκι και το έκοψα. Για να έχω ένα "μπούσουλα", βρήκα από το διαδύκτιο ένα φουστανάκι που μου άρεσε και το τύπωσα.



Πέρασα την επιφάνεια, από τη μέση και κάτω με ατλακόλ



και άρχισα να κολλάω τσαλακωμένες εφημερίδες, ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο στην μπροστινή μεριά

τις στερέωσα στη μέση με λίγη χαρτοταινία (σαν ζώνη) και πέρασα με ατλακόλ ξανά, αυτή τη φορά όλη την επιφάνεια, παρ' όλο που εδώ φαίνεται μόνο το κάτω μέρος περασμένο και αυτό γιατί

σε αυτή τη φάση άρχισα να το σκεπάζω με τις γυψόγαζες. Ξαναλέω..πριν τη γυψόγαζα περνάω πάντα την επιφάνεια που θέλω να καλύψω, με ατλακόλ.

2 στρώσεις είναι αρκετές για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θέλει λίγο προσοχή, όταν εφαρμόζουμε τη γυψόγαζα στην πάνω μεριά (στους ώμους του φουστανιού) να στερεώσουμε με τη γυψόγαζα και την κρεμαστρούλα, οπότε χρειάζεται και λίγη ατλακόλ στο πίσω μέρο του χαρτιού, για να πιάσει η γυψόγαζα. Το αποτέλεσμα, θα είναι κάπως έτσι



Όταν στέγνωσε η μπορστινή μεριά, γύρισα και πέρασα και την πίσω πλευρά με ατλακόλ και γυψόγαζες. ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ το πίσω μέρος θέλουμε να είναι επίπεδο. Όταν στέγνωσε και αυτό, γύρισα μπροστά και άπλωσα πάστα διαμόρφωσης (γιατί δεν έβρισκα τον ακρυλικό στόκο ..... την ατυχία μου!!!!!..... έπρεπε να είχα βρει όλα τα υλικά από την αρχή και όχι να τα ψάχνω με τα χέρια γεμάτα γύψους... η τσαπατσούλα!!!)  για να λειάνω λίγο την όψη της γυψόγαζας. Την άπλωνα πάνω στη γυψόγαζα με βρεγμένα χέρια, σαν να τη χάιδευα.
Δεν προσπάθησα να το κάνω τέλειο (τελείως λείο), είναι καλλιτεχνική κατασκευή, θέλει και το κάτι τι του, να μην δείχνει βιομηχανοποιημένο!!!!!
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και στο πίσω μέρος λίγη πάστα διαμόρφωσης, εγώ δεν έβαλα.

Στη συνέχεια, έφτιαξα μια ζώνη και φιόγκο από αυτοξηραινόμενο πηλό και ..... την "κοτσάρισα" στη μέση του φουστανιού, αφού πρώτα πέρασα το σημείο αυτό με ατλακόλ.



Εδώ, θέλει υπομονή, πρέπει να το αφήσουμε να στεγνώσει πάααααρα πολύ καλά. Ανάλογα με την εποχή 2-3 μέρες. Όταν στεγνώσει είναι απαραίτητο ένα καλό γυαλοχαρτάρισμα.

Και τώρα........ στο παρασύνθημα!!!!!!! Το πιό ευχάριστο κομμάτι, βάψιμο με ακρυλικά. Το πέρασα δύο στρώσεις άσπρο και  έκανα ανάγλυφες τις δαντέλες με πάστα περιγράμματος (η καλή μας misirlou, μας έμαθε να τη φτιάχνουμε γρήγορα και οικονομικά).



Η κατασκευή αυτή μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, π.χ. ρουχαλάκια για αγοράκι κ.λ.π.



 Μη φοβηθήτε, πειραματιστείτε, εξ' άλλου η γυψόγαζα, όταν στεγνώσει μας επιτρέπει να διορθώσουμε ότι δεν μας αρέσει. Με ψαλίδι/κοπίδι, μπορούμε να αφαιρέσουμε και μετά να προσθέσουμε ότι θέλουμε.



Επειδή δεν το "έχω" και πολύ με τις περιγραφές, αν σε κάτι δεν ήμουν σαφής, ή αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, θα χαρώ να επικοινωνήσουμε μέσω mail.



Το φουστανάκι αυτό θα στολίσει το δωμάτιο ενός "βιαστικού" και πανέμορφου μωρού.

Καλά να περνάτε και να θυμόσαστε.... τα καλοκαίρια δεν τελειώνουν ποτέ!!!! Συνεχίζουν να λάμπουν μέσα μας!!!! Μην υποψιαστώ ότι κάποιος από την μπλογκογειτονιά πάει να "το βάλει κάτω"!!!
Σας στέλνω την αγάπη μου και πολλάααααααααααααααα φιλάκιαααααααααααααααα!!!!!

111 σχόλια:

  1. Το βιαστικό & πανέμορφο μωράκι είναι καινούργιο βαφτιστήρι σου????? αν ναι... είναι πολύ τυχερό!!!! Να σας ζήσει!!!!
    Υ.Γ. Το φουστανάκι πανέμορφο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καινούργιο βαφτιστήρι, για μιά συνάδερφο προορίζεται. Ευχαριστώ Βικούλα, φιλιά

      Διαγραφή
  2. Τολμαμε;ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ!Θα μας ντύσεις με γυψόγαζα να μας κάνεις έκθεμα αν είναι όμως να γίνουμε έτσι όμορφο έκθεμα ...χαλάλι!!!
    Φιλιά πολλά και να χαίρεστε το ανυπόμονο κορίτσι...γυναίκα παιδί μου τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!!!! σιγά που θα σας ντύσω με γυψόγαζα, τα φιλενάδια μου μωρέ?????? για κοίτα να καταπλεύσεις του 'δώθε.... άντε!!!!!!! φιλάκιαααααααααα πολλά

      Διαγραφή
    2. Να καταπλευσεις και θα σε ντυσει εδω χαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Αννα μας κατέπληξες !!! Υπέροχο το δημιούργημά σου , υπέροχες και οι βήμα-βήμα οδηγίες σου !!!
    Οι Χρυσομέλισσες σε ευχαριστούν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'στε καλά, καλές μου Χρυσομέλισσες. Εσάς που σας βρίσκει κανείς?????

      Διαγραφή
  4. Εξυπνη κατασκευή, καταπληκτικό αποτέλεσμα. Και εχω ενα μπούστο που δεν ξέρω πως να το τελειώσω. Η ιδέα με τις εφημερίδες με σώζει. Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βοήθησα Μάνια μου, γι' αυτό το έβαλα το tutorial. Έχω βοηθηθεί και 'γω από πολλά εδώ μέσα. φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Ωραία ιδέα και ωραίο tutorial! Δεν έξω παίξει με τη γυψόγαζα αλλά απ' ότι φαίνεται δε θα αργήσω να το κάνω!
    {Fan, όπως λέμε sofan!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ξεκίνα είναι υπέροχο υλικό. Άντε περιμένουμε να δούμε γυψογαζο - δημιουργία!! θα είναι so fan!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πανέμορφο ! Και το tutorial διαφωτιστικό ! Τολμώ να πω ότι ... θα το τολμήσω ! Τώρα βέβαια τί θα βγει ...άγνωστο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα είναι για 'μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Να το τολμήσεις και να μας το δείξεις, στείλε μου μειλ αν κολλήσεις πουθενά, να βοηθήσω. Τόσα μωρά στο "κωμειδύλλιον" κάποιο θα βρεθεί να το φορέσει!!!! φιλιά

      Διαγραφή
    2. Όσο το έπος είναι σε εξέλιξη δεν έχεις να κάνεις τίποτα Φωτεινή!!! Θα ξεχάσεις κι αυτά που έμαθες...χαχα...

      Διαγραφή
    3. Θα βοηθήσεις, ε ; Άμα κολλήσω, ε ; Όταν το αρχίσω, ένα έχω να σου πω : Κάνε χώρο στο μέιλ σου !!!

      Διαγραφή
  8. Aννα γειά σου!!!Τυχαία βρέθηκα σ' αυτό το γεμάτο όμορφες δημιουργίες μπλοκ!!Αναλυτικότατη η ανάρτηση σου ,μου λύθηκαν και κάποιες απορίες
    και σ'ευχαριστώ γι'αυτό!!! Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου καλωσόρισες, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά, καλό βράδυ

      Διαγραφή
  9. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!!
    ΑΥΤΟ , ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ, ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!!!!
    ΑΡΧΙΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΩ ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ!!!!!
    ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ!!!!
    ΧΑΧΧΑΧΑΧΑ!!!
    ΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Ρενάκι, τρως το "φλας", αρχίζεις .... και μετά.... να όλος ο χώρος γεμάτος χρώματα, γύψους και ατλακόλ!!!! χαααα!!!!... αλλά όπως είπες "έτσι είμαστε εμείς οι καλλιτέχνες"!!!!
      ΥΓ Εσένα σου χρωστάω και δεν το ξεχνάω.... μόλις βρω λίγο καιρό ...... θα δεις!!!! φιλάκια Ρενάκι μου, πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Γειά σου Αννέτα καλα σ εκοψα εγώ απ την αρχή!!!!Είναι φανταστική κατασκευή εχει πολυ ενδιάφερον!!! Μ αρέσουν τα φορεματάκια πολὐ και το έκανες πολύ όμορφο!!!Κι εγώ θέλω να κάνω αλλά πιο μικρά λίγο,αν είχα υπομονή θα έκανα ενα μεγάλο σαν το δικό σου φούξια τη κόρης μου ..μπορεί.Μπράβο σου και για τις οδηγίες και για το όμορφο αποτέλεσμα!!!Να μην αργείς να φτιάχνεις πράγματα γιατί κάνεις ωραία.Κι εγώ ολα με τα χέρια τα στρώνω και την ατλακόλ και προχτές κόλλησε και μια τούφα απ τα μαλλιά μου και την έκοψα σιγά μην έσκαγα.Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεροχοοοοοοοοοοοοοοοο!
    ασυληπτη ιδεα...αψογη υλοποιηση!μπραβο Αννεταρα μας!χαχαχα!
    ευχαριστω για τις ευχες σου!φιλι...τρεεεεεεεχω......εχω ποοοοοολλααααααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχω τέτοια σχόλια από τους "εξπέρ" ανεβαίνουν τα καράτια μου και καβαλάω το καλάμι!!!!! Ευχαριστώ Μαράκι μου, πότε θα μας έρθεις???? περιμένουμε νέα από το εργαστήρι, το ξέρω ότι τρέχεις, να είσαι καλά να τρέχεις, σου στέλνω την αγάπη μου και πολά φιλιάαααααααααααααα

      Διαγραφή
    2. Ζηλευωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω εμενα δεν μου εχει κανει ποτε σχολιο με τοσα εεεεεεεεεεεε και οοοοοοοοοοοοοοο μια λεξη θα της φραγω τωρα!

      Διαγραφή
    3. :οπου θελουν πανε τα σχολια σ αλλη θεση ηθελα να μπει.εχω σκασει στα γελια ρε Αννετα μου αφασια εισαι !!!!!!!!ΜΟυ κατσε η κρεματστα χχαχαχαχαχαχααααααααααααα δεν μπορω χτυπιεμαι φιλιααααααααααα

      Διαγραφή
  12. χαααααα!!!! Ποιός μιλάει!!!!!!!!!!!!!! που από 'σένα έχω δει τα απίστευτα!!!! (ετοιμάζω αντιγραφές, μόλις αποφασίσω, τι θα πρωτο-αντιγράψω από τα έργα σου!!!) Ευχαριστώ Νασούλα μου, να του το φτιάξεις του παιδιού το φορεματάκι για το δωμάτιό του, είμαι σίγουρη ότι θα το κάνεις ... τέλειο!!!!.... δασκάλα είσαι και στη γυψόγαζα και στον πηλό. χαχαχα!!!! πολύ γέλιο με την τούφα.... φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο το έγραψα για τη Νάσια. Δεν ξέρω γιατί βρέθηκε εδώ, όποιος γελάσει.......΄ουφ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τώρα σχολιάζεις και τα δικά σου σχόλια;Καλά πας...άντε και μετά μπορείς να σε ευχαριστείς κιόλας...

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!μονο η αννα μπορει να το κανει αυτο!!!!!!

      Διαγραφή
    4. εδω ηθελα να μπει ρε γ....πω πω να εισαι καλα!!! γελάω που λες που ενθουσιαστηκες και θέλεις να μας βοηθήσεις και να μας κατατοπισεις και λές για την οργαντίνα και απο που πήρες την κρεμάστρα και οτι μπορούμε να φτιάξουμε και αλλα μοντελάκια!!Μη νομιζεις πως κοροιδευω προχτές όταν δημοσίευσα την δική μου αναρτηση ξεράθηκα στο γέλιο γιατί το κεφάλι της πίσω είναι σαν μπιφτἐκι και είναι και ψιλοαλλοιθωρη η κοπέλα .Κοιταγα τον τιτλο που εβαλα απ τη χαρα μου πως ΝΑ ΦΙΑΞΕΤΕ ΓΛΥΠΤΟ τρομαρα μου και χτυπιομουν ωραία περναμε εδωωωωω!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ!!

      Διαγραφή
    5. τι εγραψα παναγια μουυυυυυυυυυ!!!!καινουρια ρηματα εβγαλααα χαχαχαχαχαχα!!!!

      Διαγραφή
    6. Εδώ μεσα που μπλεξαμε όλες τι θελετε να κανετε;; ε; οχι μονο καινούργια ρήματα αλλα και αντωνυμίες και δεν ξερω τι άλλο θα βγαλετε..αμαν πιά κορίτσια για συμαζευτήτε.χιι..χι.. κοιτα ποιά μιλαει......

      Διαγραφή
  13. Ξετρελάθηκα!!! Πανέμορφο, ποιος θα τολμούσε να πει το αντίθετο!!! Φοβερή η έμπνευσή σου και η υλοποίηση της άψογη!!!! Νομίζω ότι θα τολμήσω κι εγώ να το επιχειρήσω, άλλωστε οι οδηγίες σου είναι απόλυτα κατατοπιστικές !!! Καλό μήνα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Κική, θα ήθελα πολύ να δω ότι "έπιασε τόπο" η ανάρτηση. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, φιλιά

      Διαγραφή
  14. Είναι απλά εκπληκτικό!!!! Εμπνευσμένο, ιδιαίτερο και πανέμορφο "κομμάτι" ! Θα συμφωνήσω δε, απόλυτα μαζί σου ότι η γιψόγαζα σου δίνει απεριόριστες εφαρμογές, και μάλιστα με πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Να'σαι καλά να φτιάχνεις τόσο όμορφα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πέπη, δίνει πολλές δυνατότητες εφαρμοφής, όχι μόνο παιδικά ρούχα..... και 'συ να 'σαι καλά, φιλιά

      Διαγραφή
  15. Ανεττα,εγω δεν εχω καταλαβει τελικα, ειναι οργαντινα πανω σε γυψογαζα ή ειναι τοσο τελεια ζωγραφισμενο που δειχνει σαν οργαντινα ?
    Και δευτερη απορια,σε τι κρεμαστρα θα αναρτηθη αυτο το δημιουργημα,φανταζομαι οτι και εκει χρειαζεται κατι ισαξια ξεχωριστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι ζωγραφική πάνω στη γυψόγαζα. Έβαψα με μπλέ ακρυλικό το κάτω μέρος,όλο αυτό που βλέπεις (ανοιχτό και σκούρο γαλάζιο) άπλωσα από πάνω εκεί που ξεκούσε το μπλέ, μέχρι λίγο πριν το τέλος του φουστανιού, αραιωμένο άσπρο χρώμα (για να φαίνεται σαν οργαντίνα) και εκεί που σταματούσε το αραιωμένο χρώμα, έβαλα σαν όριο την
    πάστα περιγράμματος (κοντούρ) για να μοιάζει με δαντέλα.
    Κρεμάστρα αγόρασα από το γνωστό παιχνιδοκατάστημα, αλλά μετά το μετάνιωσα, έπρεπε να πάρω ή να φτιάξω κάτι πιο "καλό" για την κατασκευή μου.... την άλλη φορά! Ευχαριστώ για το "ξεχωριστό" φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδωωωω?σε ποιον απαντας?μαρηηη θα με τρελανεις!!!!!

      Διαγραφή
    2. Στον από πάνω που με ρώτησε!!!!!! ....iq....ποντικιού!!!!

      Διαγραφή
  17. καλα !!!για σενα ..παντα καλοκαιρι ειναι χαχαχαχαχα!!!!!να σαι καλα αννουλα μουυυυυ!
    Δε θα σχολιασω τις οδηγιες της γυψογαζες με τα υπονοουμενα χαχαχαχα!
    θα πω μονο οτι μου αρεσει πολυυυυυυυ το φουστανακι που εφτιαξες!
    πολλα φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έβαλα υπονοούμενα στις γυψόγαζες!!!!! Δεν έβαλα λέμε!!! Άλλά ....... άσε δε λέω....

      Διαγραφή
  18. Το έχω ξαναπεί....οτι κανετε εδώ μέσα ολες είναι για μενα σαν να διβαζω κινέζικα..χι..χι..Αννετούλα μου αλλα οταν βλεπω το αποτέλεσμα που βγαίνει μετα απο τόση εργασία ..ειναι ονειρεμενο..και εγώ για οαγαντίνα νομισα οτι έβαλες στο φουστανακι κάτω δεν το πίστευα οτι ειναι το βαψιμό του έτσι να πώ οτι ζηλευω... το ξερεις..ομως καμαρώνω που οι φίλες μου ειναι τόσο χρυσοχέρες και ειμαι περήφανη γι αυτές....σε φιλώ.......μάτσ μούτσ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου αρέσουν τα σχόλιά σου, σαν το γάργαρο νερό είναι. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  19. Αν δεν το έχεις εσύ με τις περιγραφές τότε ποιά;;;;;;
    Μας κοροιδεύεις και από πάνω.
    Και περιγράφεις και κατασκευάζεις και μας εκπλήσσεις και μας αρέσει και το έχεις και δεν το ...αφήνεις και δεν σε αφήνουμε και μεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμ τι θα πει η συνοδηγός του σχολικού; Συναδελφική αλληλεγγύη!!!

      Διαγραφή
    2. (χιχιχιιχι.....το ιδιο σκεφτηκα αλλα η Βιλλιωτη το εγραψε )χαχαχαχααααα(Σωσωωω δε θα την πληρωσω εγω!!!!)

      Διαγραφή
    3. Βιλλιώτη και Μισιρλού, σαν καλά κοριτσάκια που είσαστε ,σταματήστε τα σούρτα -φέρτα στο ξένο σπίτι και πηγαίνετε γρήγορα στα κρεβατάκια σας

      Διαγραφή
    4. Ενταααξει ΣΩΣΩΩ!!!...παμε για υπνο!!!(μα πως μας πιανεις παντα στα πρασα,δε μπορω να το καταλαβω)
      Βιλλιωτηηηη παμε για υπνο χαχαχα δε μας παιρνει αλλο!!!

      Διαγραφή
    5. Αυτές βγαίνουνε σαν τα vampir μεταμεσονύχτια!!!!!!! θα βάλω σκόρδα γύρω από το μπλογκ!!!!

      Διαγραφή
  20. Εγώ θα τα σχολιάσω Μισιρλού!!! Δεν ήξερα ποιος είναι ο πιο βολικός πηλός Αννούλα...και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα...και ξαφνιάστηκα επίσης! Για τα χαρτόκουτα όμως θα συμφωνήσω...ε τι έχουμε και ειδικότητα στις κούτες...
    Το δημιούργημά σου τώρα...είναι όνειρο Αννούλα μου...σκέτη γλύκα.Μπράβο κοριτσάκι μου που καλλιτεχνείς και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θου κύριε..... δεν απαντώ!!!!!! Και αν θέλετε να ξέρετε (και για να γελάσετε ακόμα παραπάνω) ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να "μεταφραστεί" έτσι!!!!! Το κρίμα στο λαιμό σας!!!!!
      χαχαχα!!!! φιλάκια Μαράκι μουυυυυυυυυυυυυ

      Διαγραφή
  21. Αννέττα πολύ μου άρεσε το φουστανάκι....η δαντέλλα του σαν αληθινή. Μπράβο και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι εσύ που "παίζεις στα χέρια σου" το χαρτοπολτό, θα μπορούσες να το δοκιμάσεις έτσι. Ευχαριστώ, φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  22. Καλά... είναι τρελή, φανταστική, υπέροχη δημιουργία!!!!
    Μπράβο, Αννέττα μου!
    Περίμενα να γνωρίσω κι' εσένα... αλλά δεν....
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 'γω ήθελα ΄πολύ να σε γνωρίσω από κοντά, αλλά δεν τα κατάφερα να έρθω. Μήπως να αρχίσουμε να πηγαίνουμε μαζί στα μαθήματα?????
      Ευχαριστώ Φιλιά μου, φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  23. Μπραβο μπραβο ειναι φανταστικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Art of work, absolutely beautiful, I love it:-) Hugs, Biljana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πανέμορφο!!!
    Μπράβο!!
    Καλή σου εβδομάδα, καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ξετρελλάθηκα με το φορεματάκι! Τι πανέμορφη κατασκευή !!! Και η δαντέλλα αλλά και ο φιόγκος μοιάζουν αληθινά ! Πολύ κατατοπιστικές και οι οδηγίες σου Annetta! Εγώ, πρώτη φορά έπιασα γυψόγαζα στα χέρια μου προχθές (ξεκίνησα έναν κουμπαρά) και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα (παρ'όλο που πασάλειψα τα πάντα γύρω μου !). Ελπίζω να τα λέμε ! Σου εύχομαι μια καλή εβδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!!!! εγώ να δεις τι πάθαινα όταν ξεκίνησα να δουλεύω τη γυψόγαζα, που μου στέγνωνε γρήγορα και δεν προλάβαινα, που τα έκανα όλα άνω - κάτω...χαααα!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, βέβαια και θα τα λέμε, να είσαι καλά

      Διαγραφή
  27. Οπως και Μαριάν έτσι κι εγώ πρώτη μου φορά καταπιάνομαι με γυψογάζα για τους περίφημους κουμπαράδες!Ενθουσιάστηκα με την ανάρτηση σου και με την βήμα-βήμα δημιουργία του φορέματος.Είναι καταπληκτικό σαν φωτό πραγματικού ρούχου. Καλή συνέχεια στις όμορφες δημιουργίες σου!!!Καλό σου βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έφη, όταν μάθεις τα "χούγια" της γυψόγαζας είναι εύκολο στη συνέχεια. Μόνο να δουλεύεις γρήγορα και να την στρώνεις καλά, αυτό είναι το βασικό. Άντε να τελειώσεις τον κουμπαρά, να μας τον δείξεις.

      Διαγραφή
  28. Τέλειο!!! Τέλειο!!! Μπράβο σου!!! Υπέροχο το φουστανάκι!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ να αφήσω σχόλιο για τον ωραίο πίνακα που έφτιαξες, αλλά δεν μπορώ, η επαλήθευση της λέξης μου βγαίνει συνέχεια λάθος, δεν ξέρω γιατί.

      Διαγραφή
  29. Γειά σου Άννα μου γλυκειά...καλημέραααα !! Καλά...το φουστανάκι σου είναι πανέμορφο...σάν αληθινό μοιάζει...είσαι απίστευτη και απ'ότι βλέπω έχεις πάρα πολλά ταλέντα εκτός απο την ζωγραφική !!!! Τέλεια...πολύ μου αρέσει το blogόσπιτό σου !!!
    Σου στέλνω πολλά φιλάκια...να είσαι καλά !!! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, προσπάθειες κάνουμε, καμιά φορά βγαίνει και κάτι καλό, φιλάκια

      Διαγραφή
  30. Η χαρά της γυψογαζας.Τέλειο το φουστανάκι, πολύ καλοραμμένο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω μείνει άφωνη!Υπέροχη η δημιουργία σου!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε Αννετουλα μου δεν σου φαινεται οτι καλοέκατσες;;; για έλα κατα δώ.. ;;; τι.... κανουμε ενα καλό κομματι και ξενιαζουμε;;; αντε ξεκουνήσου...να δημιουργήσεις ..λέω..!!! χι..χι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πολύ όμορφη ιδέα και άψογη εκτέλεση... η 'μαγική' γυψόγαζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα, Αννέτα μου!
    Έχασα εγώ αυτήν την ανάρτηση με την πανέμορφη δημιουργία σου;
    Μπράβο για το τέλειο αποτέλεσμα που βλέπω, η ιδέα σου αυτή είναι καταπληκτική!!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταπληκτική κατασκευή!Πολυ ωραία η ιδέα για το φορεματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάρα πολύ όμορφο και πολύ εικαστικό το φουστάνι σου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ˛.°★。˛ °.★** **★* *˛.
    ……………….*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*…………………….
    …………..*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*…………..
    …………. ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\*. ˛*.。…..
    ……….. *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ ……..
    ¯˜”*°••°*”˜¯`´¯˜”*°••°*”˜¯ `¬´¯˜”*°´¯˜”*

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ,ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!! Πάντα με υγεία, χαρά και δημιουργία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλη και δημιουργικη χρονια για ολη την οικογενεια Αννετα μου,να παρεις πολλη χαρα απο τα βλασταρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καλως σε βρηκα!!! πολυ ομορφες δημιουργιες!!!! αναλυτικοτατες οι οδηγιες σ και πολυ ομορφο τ αποτελεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπήκα λίγο να ξαραχνιάσω...Πω πω σκόνη!χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θα καταπιαστω με τα πατωματα...σφουγγαρισματα κτλ....χαχαχαααα
      πιασε εσυ τα πανω,σαν ψηλοτερη και εγω τα κατω....

      Διαγραφή
  43. Καταπληκτικο το φορεματακι σου! Κι εμενα μ' αρεσει πολυ η γυψογαζα σαν υλικο, δεν εχω κανει ομως τετοια εργα τεχνης. Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ξεχασα να σου πω οτι ζουσα στη Κρητη 21 χρονια και τωρα ειμαι παλι Χανια οπου και εργαζομαι για τη σαιζον....δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καταπληκτικη δουλειά! Μαγικά τα χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αννέτα μου καλό μήνα!
    Ευχαριστώ που πέρασες να με δεις. Φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αννέτα μου χάρηκαπου σε γνώρισα!!! καλά ε υπέροχο το φουστανάκι!!!! φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...