Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΧΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

«Ξεχάστε με στη θάλασσα»

«Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία αλλά δεν μπορώ να κάνω το ταξίδι σας/ Είμαι επισκέπτης/ Το κάθε τι που αγγίζω με πονάει πραγματικά/ κι έπειτα δεν μου ανήκει/ Όλο και κάποιος βρίσκεται να πει "δικό μου είναι"/ Εγώ δεν έχω τίποτε δικό μου είχα πει κάποτε με υπεροψία/ Τώρα καταλαβαίνω πως το τίποτε είναι τίποτε/ Ότι δεν έχω καν όνομα/ Και πρέπει να γυρεύω ένα κάθε τόσο/ Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω/ Ξεχάστε με στη θάλασσα/ Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία».

(ανέκδοτο ποίημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου γραμμένο το 1982 λίγο πριν από την έναρξη συγγραφής του σεναρίου της ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα»)


ακρυλικό με μερικά ανάγλυφα (με πηλό) φύλλα

24 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΝΕΤΑ ΜΟΥ.ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΡΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Εγώ με τον Αγγελόπουλο δεν είχα και τόσο καλή σχέση, όμως δεν είμαι και ειδική. Με κούραζε ο αργός ρυθμός του, αλλά τον εκτιμούσα γιατί τον εκτιμούσαν αυτοί που ξέρουν και ήταν ένας από αυτούς που έκαναν να ακούγονται καλά λόγια για την Ελλάδα. Όταν διάβασα αυτό το ποίημά του............ κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!! Φιλάκια και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο αντίο, για έναν Μεγάλο στο είδος του, όσο κι αν πολλοί μπορούμε να διαφωνούμε με την Κινηματογραφία του (όχι τα θέματα το ρυθμό,εννοώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο στο ρυθμό!!!!.... και πολύ που εκφέρω γνώμη!!!! Πως πάει η απονεύρωση??? (δεν θα τα μαθαίνεις μόνο εσύ πρώτη τα νέα!!!!!!!!!!!!!) Φιλάκια, περαστικούλια!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΑΦΉΣΕΙΣ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΝΑ ΠΈΣΕΙ ΚΆΤΩ...ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΕΛΙΚΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

      Διαγραφή
  3. ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΟΜΟΡΦΗ!ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑ!ΦΙΛΙΑ Χ 2 ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΙΡΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άννα καλώς σε βρήκα!!!πολύ όμορφο το μπλογκ σου!! η ζωγραφική σου όμως με μάγεψε!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Φανή!!!... άνθρωπος του χώρου εσύ και με δείγματα γραφής "γερά"... με κάνεις και νιώθω, πολύ χαρά!!! Ευχαριστώ!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Άννα μου σίγουρα ο Αγγελόπουλος ήταν ιδιαίτερος και χαρισματικός.Αν άρεσε ή όχι είναι κάτι διαφορετικό.Το έργο σου είναι πολύ όμορφο αν και δεν μπορώ να καταλάβω το ανάγλυφο από την φωτογραφία.Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαράκι μου για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να γίνω καλλίτερη και ............ υπολογίζω σε 'σένα. Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. ΑΝΝΕΤΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ!!!!!!!ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά άμα σου πω, ότι περιμένω πως και πως το καινούργιο μάθημα??!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλή μου συμμαθήτρια!!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Απλά υπέροχο.
    Παίρνα μια βόλτα από το σπιτάκι μου που σε περιμένει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριτώ πολύυυυυυυυυυ Κατερινάκι μου, για τα καλά σου λόγια και το βραβείο. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ μόλις βρω λίγο χρόνο. Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  8. ΑΝΕΤΑ μου η ζωραφική σου ειναι πολύ όμορφη...μακάρι να ήξερα να ζωγραφίζωέτσι εγώ μόνο με ξυλομπογιές το κανω τα αλλα μου φαινονται δύσκολα....και τώρα που έμαθα και να (μπλόκ άρω)..δεν έχω χρόνο..μου παίρνει ώρες να διαβάσω και να γραψω σχόλια...αλλα μου αέσει κι όλας...χι..χι.. τραβαμε κι ας κλάιω είμαι..φιλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου, κάποιος είπε ότι η τέχνη είναι ελεύθερη, δεν έχει στεγανά, δεν έχει όρια........... τα πάντα είναι αποδεκτά!!!! Άσχημο είναι μόνο ότι δεν έχει ΣΧΗΜΑ!!!!!!!!!! Κάποια στιγμή το πίστεψα και 'γω και άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο....... δεν το μετάνιωσα!!! Να φτιάχνεις ότι σου αρέσει και να είσαι υπερήφανη γι' αυτό... να το ανεβάζεις, να το καμαρώνουμε και 'μεις!! Το πιό ωραίο συρτάρι μέχρι στιγμής το έφτιαξες εσύ!! Θέλω να δω τι ζωγραφίζεις με τις ξυλομπογιές σου!!!! Περιμένω ανάρτηση!!! Να θυμάσαι τι σου είπα στην αρχή. Φιλάκια.. περιμένω!!!

      Διαγραφή
  9. Τι ωραίος πίνακας!!! Πολύ ζηλεύω αυτούς που "το έχουν" με τη ζωγραφική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 'γω ζηλεύω τα δεντράκια σου!!!! Έτσι να ζηλεύουμε η μία την άλλη για να γινόμαστε καλλίτερες!!! Φιλάκια Βέφα μου!!

      Διαγραφή
  10. Ζωγρφιζεις πολυ ομορφα!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να ρθει να με μαγεψει..τα χρωματα με μαγεψαν..ο ηλιος σκιαχτικε μπροστα της..ο θανατος εγειρε διπλα μου..κομηθηκα και γω μαζι του..πανεμορφο το εργο σου..μου αρεσαν τα χρωματα..απαλα και αχνα..νασαι καλα..καλη Κυριακη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφος πίνακας, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα κομμάτια σου. καλή εβδομάδα να έχεις.Φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραίο έργο!!!!! Μπράβο!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρηκα πολύ σήμερα την περιδιάβαση στο όμορφο σου ιστολόγιο και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με τις υπέροχες δημιουργίες σου !!!
    Εύχομαι καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...